10 veckor med Roaccutan

31 maj 2011, 18:29

Min hud blir bättre och bättre, och börjar faktiskt se riktigt fin ut! När jag får finnar kommer de alltid på exakt samma ställen nu, konstigt nog. Har en mitt i en leverfläck och en någon annanstans, men det är allt! Två finnar bara!!
Huden är fortfarande torr, läpparna är torra och hårbotten är torr. Tapppar ovanligt mycket hår, men det är ganska lugnt just nu ändå. Så länge jag smörjer in mig och använder shampoo för torr hårbotten så är allt bra.

9 veckor med Roaccutan

24 maj 2011, 17:32

Inget nytt denna veckan heller.
Jag fortsätter vara torr från och till, speciellt vissa partier av ansiktet och speciellt efter jag har tvättat det. Läpparna är fortfarande torra och spruckna, så jag fortsätter med försvarets hudsalva och det funkar jätte bra.
Har provat köra med vanligt shampoo igen men det gick verkligen inte, kliade så jag höll på att bli galen och jag fick återigen stora hudflagor under naglarna, så jag gick tillbaka till apotekets för torr hårbotten. Jag tappar fortfarande ganska mycket hår också, och jag är ganska orolig för det börjar bli lite väl tunt nu, så jag försöker att inte röra det så mycket, då kanske det håller sig kvar.

Antingen har jag kommit undan med lindriga biverkningar eller så är medicinen inte så farlig som folk försöker få den att verka. Jag, som varit deprimerad flera gånger och dessutom slutat med min antidepressiva under Roabehandlingen, har inte kännt mig det minsta mer deprimerad eller självmordsbenägen. Inte heller har jag haft några problem med leder och muskler och allt vad de varnar för. Jag vet att medicinen kan vara farlig, därför tar läkarna blodprover på en. Min mamma har haft medicinen men fick sluta direkt för hon fick för högt tryck i huvudet av den. Men jag tror att det är lite överdriven varning för medicinen. Alla mediciner har biverkningar, vissa värre och vissa mildare, men man provar ju den på egen risk och i slutändan är det förhoppningsvis värt det.

8 veckor med Roaccutan

17 maj 2011, 14:47
Har egentligen inget nytt att rapportera denna veckan heller. Från och till är jag jätte torr, och från och till tappar jag jätte mycket hår. Det ligger alltid en massa hårstrån i sängen, och ibland typ tovor också, är ganska förvånad att jag ens har något hår kvar.
Var på återbesök på hudkliniken idag och mina levervärden och blodfetter hade sett bra ut, alltså tål jag medicinen och får fortsätta! Han tyckte allt såg bra ut, men inte helt bra, har en hel del i nacken igen.
Ska fortsätta med lågdos över sommaren, tillbaka på återbesök i augusti och sen får vi se, kanske skulle vi höja den då.

7 veckor med Roaccutan

10 maj 2011, 18:16
Det finns egentligen inget nytt att rapportera denna veckan.
Ansiktet och kroppen är torra, jag tappar onormalt mycket hår, även om det inte är alls lika mycket som innan, och acnen har blivit bättre.
Efter sju veckor ska man ta blodprover igen för att se om levern och blodfetterna har påverkats, så imorgon ska jag upp till vårdcentralen.

6 veckor med Roaccutan

3 maj 2011, 07:19


Det är väl egentligen först den senaste veckan som min hud verkligen har blivit väldigt mycket bättre! Det har ju varit bättre innan också, men inte bra nog. Men nu ser det riktigt bra ut!
Torrheten i ansiktet är mycket bättre. Tvättar jag ansiktet men inte smörjer in det så spänner och stramar det, men så länge jag smörjer så är det inga problem.
Läpparna är jätta torra lite från och till. Ena dagen svider det och är rött och torrt runt hela munnen, andra aagen är läpparna helt vanliga.
Däremot tappar jag hår igen. Får en massa i handen bara jag drar lite i håret. Tråkigt eftersom det redan blivit tillräcklgit tunnt, men det går väl över igen snart, hoppas jag...