23 veckor med Roaccutan

30 augusti 2011, 18:18
Egentligen inget nytt. Har fått några pyttesmå finnar, men de har försvunnit lika fort igen. Är sjukt torr i ansiktet och har fått några sår av att det kliar eller något, antar att jag brände mig lite på utlandssemestern förra veckan.

22 veckor med Roaccutan

23 augusti 2011, 21:24

Är fruktansvärt torr i huden och ögonen, läpparna och mungiporna. Det kliar överallt. Men acnen är borta, och det är det som räknas!

Återbesök

17 augusti 2011, 20:25
Idag var jag tillbaka på hudkliniken hos min hudläkare, och han tyckte det såg jätte bra ut. Jag ska äta upp alla mina Roaccutan som jag har kvar, till början av oktober, och sen är det bara att hoppas på det bästa. Skulle mina finnar komma tillbaka ska jag ringa honom direkt och börja med Roaccutan igen, kanske i högre dos i så fall. Har ätit sen i mars, alltså 5 månader nu, och man brukar äta i ungefär ett halvår. Eftersom jag varit fri frå acnen ett bra tag kan jag egentligen sluta nu, eftersom man måste vara fri ett tag och inte sluta så fort man är fri från den.

21 veckor med Roaccutan

16 augusti 2011, 12:29
Har fullt med rivmärken på armarna efter att ha kliat mig. Det kliar så jag håller på att bli galen, antar att det är för att jag är torr. Fick tillbaka några av de utslagen jag hade i början, men de försvann nästan direkt igen.
Annars inget nytt. Samma spruckna mungipor, Idominsalvan har inte funkat alls.
Imorgon ska jag tillbaka till hudläkaren igen.

20 veckor med Roaccutan

9 augusti 2011, 17:12
Jag har fått två nya biverkningar. Eller egentligen är de inte SÅ nya, men det är först nu, efter lite googlande, jag förstått att det är just biverkningar.

Först och främst så spricker mina mungipor hela tiden. Jag har verkligen inte fattat varför, men Google meddelade mig att det är för att jag är så torr om läpparna, och de spricker alltså på grund av torrhet. Jag har smort och smort och smort men det hjälper inte. Idag gick jag till apoteket och frågade vad jag ska göra, och hon föreslog Idomin salva, så jag köpte det för att testa.
Det andra är torra ögon. Jag har ju läst att det är vanligt att man får torra slemhinnor, ögon, hud och läppar. Det tog ett bra tag innan jag ens fattade att mina ögon var torra. Har inte förstått varför jag sett suddigt emellanåt på ena sidan, varför det bränt så i dem och varför jag känner att jag måste blinka hela tiden. De har känts torra och grusiga och det har känts som om där var något i dem. Så jag googlade och ALLT stämde in på torra ögon. Jag köpte ögondroppar för lättare besvär, funkade sådär. Köpte för svåra besvär och det har funkat perfekt!!

För övrigt, inte en finne eller pormask så långt ögat kan nå!

19 veckor med Roaccutan

2 augusti 2011, 11:37
Nu har jag haft Roaccutan i 19 veckor. Alla finnar, och pormaskar, är borta. Bättre än så här kan min hud inte bli! Om två veckor ska jag tillbaka till doktorn på hudkliniken, tror vi ska bestämma då hur länge jag ska ha den och om vi ska höja under hösten.