1 vecka med Roaccutan

29 mars 2011, 18:09

Mina leverprover var bra och idag har jag ätit Roaccutan i en vecka. Har läst på en del forum om den, men man blir ju vettskrämd, så jag tycker jag har kommit lindrigt undan (hittills) med biverkningar. Min mamma åt medicinen en gång när den var precis ny, och hon var en av de väldigt få som fick för högt tryck i skallen av den, och var tvungen att sluta direkt.

Själv har jag fått röda partier i ansiktet, torra partier i ansiktet, torr på läpparna och runt om munnen, och det värsta, fruktansvärd klåda i hårbotten. Alla biverkningarna som jag har fått är vanliga biverkningar, så det är ju bra kan jag tycka. Men min klåda är inte nådig. Ser nog ut som jag har löss, så som jag skrapar och har mig, och så får jag stora hudbitar under naglarna. Men det konstiga är att det är inte rött eller någonting, ser helt normalt ut, det bara kliar något så fruktansvärt, hela tiden.
Så mycket finnar har jag inte, det mesta har läkt ut bra. Men jag har läst att runt dag 10 kan det blåsa upp, allt som ligger under huden och gror, eller vad man ska säga.

Jag får Roaccutan!

15 mars 2011, 18:34

Idag var jag hos en doktor på hudkliniken, och det gick så bra, han var himla rolig!
Han kollade på min hud och kom fram till att den såg väl hyfsad ut i ansiktet, men inte särskilt bra på ryggen och i nacken, så han skrev ut en låg dos av Roaccutan.
Roaccutan är inte "godkänd" i Sverige, så därför skickade han en licens, som ska godkännas i Stockholm, och så måste jag ta blod- och leverprover. Min mamma har haft medicinen en gång i tiden, hon tålde den visserligen inte och blev jätte sjuk.
Men i alla fall, när han skulle förklara hur pass stark Roaccutan är så började han fäkta med armarna och  sparka, några karate/ninjaliknande steg. Jag bara satt och stirrade, och så fort han gick utanför dörren sen höll jag på att skratta ihjäl mig, han måste ha hört det ut. Sen kunde jag inte sluta heller, så jag fick sitta där inne och riktigt knipa ihop munnen. Det såg verkligen roligt ut, en äldre man i typ 60-års åldern som gör några karatesparkar i sin vita doktordräkt.