5 veckor med Roaccutan

26 april 2011, 08:38

Min hårbotten kliar inte längre, men den är fortfarande ganska torr så jag fortsätter använda shampoo för torr hårbotten.

Huden är torr över hela kroppen, och jag är väldigt dålig på att smörja in mig. I ansiktet har jag fått ett sår av torrheten, just för att jag "glömmer bort" att smörja mig. Läpparna är torra och strama, men har ändå blivit mycket bättre.
På armarna har jag fått konstiga hudutslag, som kliar ibland. Frågade på apoteket vad det kunde vara och de sa att det var torra utslag, som ska smörjas in med någon kortisonsalva. Mitt ena öra har blivit torrt över hålen till örhängena, medan det andra örat är som vanligt.
Jag tappar fortfarande hår, men inte lika mycket längre. Men jag kan säga att jag har tappat ungefär en tredjedel av allt mitt hår, på huvudet alltså. Tyvärr. Men det växer ut igen! Däremot är det väldigt torrt och trassligt också.

Acnen har blivit mycket bättre, absolut. Men det poppar ofta upp nya, och de är väldigt röda och gör väldigt ont. Sen tar det väldigt, väldigt lång tid för dem att läka ut.

För tillfället är jag inte säker på att det är värt det. Tilläggas bör väl att jag går på lågdos, eftersom min acne efter ett år på Oxytetral inte är så farlig längre. Men fortfarande illa nog för läkaren att skriva ut Roaccutan till mig.


4 veckor med Roaccutan

19 april 2011, 15:36
Torrheten börjar bli väldigt mycket bättre. Ansiktet har fortfarade väldigt torra partier, och läpparna är fortfarande torra, men jag behöver inte längre smörja in mig flera gånger om dagen. På apoteket köpte jag ett shampoo för torr hårbotten, och det verkar ha funkat bra. Kliar inte alls lika mycket och när det väl kliar får jag inte lika många eller stora hudbitar under naglarna.
Håret har blivit mycket tunnare, men jag tappar inte alls lika mycket längre. Förra veckan kom det med 5-10 hårstrån bara jag drog handen genom en bit av håret, nu kommer det 1, 2 och till och med 0, när jag drar handen genom hela håret.
Mina armar och ben och händer har blivit grymt torra de också, men med lite smörja så blir det nog bra med det också.

Har fått några enstaka nya finnar, men de läker väldigt fort, däremot tar det evigheter innan märkena efter dem försvinner. Har röda prickar lite här och var, som alltså är utläkta finnar.

Fick en ny tid till hudkliniken idag, den 17 maj ska jag tillbaka. Den 10 maj har jag ätit Roaccutan i 7 veckor och ska därför ta nya leverprover.

3 veckor med Roaccutan

12 april 2011, 17:32

Torrheten i ansiktet kom tillbaka efter ett tag, men så länge jag fortsätter smörja in mig så är det ganska lugnt. Mina läppar är lika torra än, och det gör väldigt ont. Resten av kroppen är ganska torr, men jag brukar vara torr så det behöver inte bero bara på Roaccutan.
Däremot börjar jag bli ordentligt rädd, mitt hår trillar av. Jag har alltid haft tunnt hår men sen jag slutade föna, platta, färga, bleka det för över ett år sen har det blivit jätte fint, men nu trillar det alltså av igen. Drar jag handen genom det så får jag med flera strån i handen. Försöker att inte röra det. Men jag är så rädd så jag har det uppsatt i en stor plastklämma hela tiden, då trillar inte lika mycket av.
Hårbotten fortsätter klia något förskräckligt. Så fort jag kliar får jag STORA skinnbitar under naglarna.
Hårbotten är så torr att jag, som i vanliga fall måste tvätta håret varje dag för det blir fett direkt, inte behöver tvätta det på flera dagar utan att det är det minsta fett. Ganska skönt måste jag säga!

2 veckor med Roaccutan

5 april 2011, 09:45

De extremt torra och röda partierna jag hade i ansiktet har blivit väldigt mycket bättre! Jag är fortfarande väldigt torr, speciellt runt munnen, där jag är så röd att det ser ut som jag har dubbla läppar, men det har blivit mycket bättre. Hårbotten kliar fortfarande något sjukt mycket, inatt låg jag vaken i timmar just för att det kliade så förbannat.
Något nytt som kommit denna veckan är att jag tappar väldigt mycket hår. Jag bad mamma läsa igenom bipacksedeln för att se om det stod något om det, jag vill inte själv se vad biverkningarna är utan vill bara se vad jag får, och där stod att man kan få håravfall, eller ökad behåring. Det stod också att det bara är tillfälligt, så det var skönt att höra. Håret har inte blivit tunnt eller så men jag märker att jag tappar väldigt mycket, mina kläder och jackor är fulla av hår. Men så som jag river mig i hårbotten är det inte så konstigt om håret följer med. Jag har läst att man lätt kan få näsblod, eftersom slemhinnorna blir så torra. Näsblod har jag inte haft med jag är förkyld, och när jag snyter mig kommer det blod också. Om det kommer blod just för att jag är så förkyld och snoret fräter sönder eller något, eller om det är medicinen, det vet jag inte.

Annars så ser huden väldigt mycket bättre ut. Det har inte blossat upp en massa nya finnar. Jag hade fått ett par stycken en morgon när jag vaknade, men det var inte så mycket ändå, och sen har jag fått några till under veckan, men som sagt, inte så farligt många. De gamla läker ut fint, men sakta. Har ju en del röda ärr också, och även de läker, om än väldigt sakta. Men min hud har definitivt blivit bätttre!